We kijken terug op een erg geslaagde Santa Run Joure. Het weer zat mee en iedereen was erg enthousiast. We stonden uiteindelijk met zo’n 160 kerstmannen aan de start. Tijdens de run zijn er veel foto’s gemaakt door onze fotograaf Gerrit en die zijn beschikbaar op de fotopagina

Kim Andringa en haar assistentes van spotschool Keep-Fit begonnen met de warming-up om 14 uur. Hierna deed Jaap van der Meulen namens Rotary Club Joure het woord en maakte het bedrag bekend dat er met de actie is opgehaald. De enige echte Jouster Kerstman en zijn familie namen de cheque ter waarde van 6724 euro in ontvangst. Hierna stelde alle deelnemers zich op bij de startboog waarna de toeter klonk en de Run van start ging. Eerst een rondje door het park waarna we weer verzamelden op het DE plein om samen richting de Merk te gaan. Op de Merk hadden Marc en Irma der Weduwen van sportschool Sporza een circuit opgebouwd waar alle deelnemers zich lekker in het zweet konden werken. Vol overgave storten de deelnemers zich op de stations die waren opgezet. Op de Merk was ook gelegenheid om een drankje te halen, op de foto te gaan bij het selfie venster of bij het paard met arrenslee dat ook aanwezig was. Door bakker Breimer werden oliebollen aan de deelnemers uitgedeeld. Nadat iedereen wat te eten en te drinken had gehad was het tijd voor de herstart richting de finish. Vanaf de Merk door de feestelijk versierde Midstraat waar verschillende ondernemers een hapje hadden klaargezet voor de deelnemers. Nadat ook dit laatste stuk was gelopen volgde de finish en kreeg iedereen een herinneringsmedaille uitgereikt. Na afloop kon iedereen nog nagenieten op het DE plein waar de horeca een gezellige buitenbar had opgezet.

De reacties van de deelnemers waren erg leuk. De meeste mensen vonden het een geslaagd en gezellig evenement. Dank aan de WIH en de sponsoren dat jullie dit mede mogelijk hebben gemaakt. Tijdens de run zijn er nog enkele donaties gemaakt door mensen die het evenement sympathiek vonden, dank daarvoor. Een van de bands die speelden in de Midstraat hadden ook nog geld opgehaald voor de doelen van de Santa Run dank daarvoor. We voegen deze donaties nog toe aan de opbrengst van 6724 euro. De totaal opbrengst wordt gedeeld door die en ieder doel krijgt dus een derde van de opbrengst.

We hopen de Santa Run Joure volgend jaar weer te organiseren. Als afsluiting de woorden van Jaap van der Meulen uit zijn openingstoespraak: ” dit jaar een unieke gebeurtenis, vanaf volgend jaar een traditie”