Goede Doel

Met de Santa Run 2019 steunen we meerdere goede doelen. Alle geldelijke opbrengsten uit inschrijving en sponsoring komen ten goede aan deze goede doelen.

We steunen het landelijke goede doel van de stichting Rotary Run: De Nierstichting die het geld gebruiken voor de ontwikkeling van een kunstnier. We doneren 1/3 van de inkomsten aan de Nierstichting.

Met de resterende 2/3 van de inkomsten steunen we een aantal zelfgekozen doelen:

We steunen de stichting Spieren voor Spieren in navolging van de Santa Run in Wolvega

Ook steunen we KWF Kankerbestrijding omdat velen van ons met de kwalijke gevolgen daarvan te maken hebben (gehad)

We sponsoren ook lokale verenigingen als leden meedoen aan de loop. De mogelijkheid bestaat om als team van een (sport)vereniging mee te doen waarbij er vanaf 6 deelnemers per sportvereniging een donatie wordt gedaan aan de sportvereniging voor bijvoorbeeld trainingsmaterialen of activiteiten voor jeugdleden.

Als je je vereniging wilt sponsoren dan moet je je met je team opgeven. Na je opgave moet je dan even een mailtje naar ons sturen en daarin de naam van je vereniging noemen die we moeten sponsoren. In dat geval gaat er dan 40% van jullie kaartje naar jullie vereniging en gaat er 60% naar onze goede doelen (ieder 20%). Geef je je allemaal separaat op dan gaat jullie inleg gewoon naar onze drie goede doelen.